Exterior
       
     
Stair/Screen
       
     
Bedroom/Stair Hall
       
     
Stair Hall
       
     
Living Room/Foyer/Stair
       
     
Guest Bathroom
       
     
Master Suite
       
     
Stair Hall
       
     
Stair Hall
       
     
Kitchen
       
     
Exterior
       
     
Exterior
Stair/Screen
       
     
Stair/Screen
Bedroom/Stair Hall
       
     
Bedroom/Stair Hall

A thick wall bisects this 19th century schoolhouse in Milford, PA, defining space and at the same time containing storage, the master toilet room, the attic stair, room passages and a guest room desk. The thick wall is pierced by a layout table which runs the full width of the house. The master suite retains the building length, leaving the shower open to the suite. The main stairwell extends to the skylight punctured roof bringing natural light into the first, second and attic levels. Light reflects off carefully selected walls of color, through the predominantly white spaces. And light from the stair hall windows filters through a custom cut aluminum screen. Collaboration with Koray Duman.

Stair Hall
       
     
Stair Hall
Living Room/Foyer/Stair
       
     
Living Room/Foyer/Stair
Guest Bathroom
       
     
Guest Bathroom
Master Suite
       
     
Master Suite
Stair Hall
       
     
Stair Hall
Stair Hall
       
     
Stair Hall
Kitchen
       
     
Kitchen